Sopar de germanor de Mans Unides

Entrada-Vl

Si vols pasar un ratet amb els teus amics, la teua familia, els teus companys i amb tots nosaltres i ademés passar-ho d’allo mes be, t’esperem el dia 1 de juny a les 21:30 h. en el Col·legi Sant Antoni Abat de Canals. Farem un sopar bènefic per a Mans Unides. El projecte que hem assumit aquest any junt altres parròquies és la creació d’un centre de formació per a dones rurals a Guatemala. No t’ho pots perdre, com a cristians que sóm hem de ser solidaris. L’objectiu de la detenció i reducció de les greus malalties que assoten a les zones del món menys afavorides ha de ser el resultat d’un projecte comú de tota lasocietat. Una societat solidària basada en el suport i la cooperació de cada individu hem de saber que l’aportació de cada un de nosaltres suposa unainjecció de vitalitat al projecte.

A més a més, estem preparant un espectacle per a que els asistents disfruten encara més, podrás trobarte de tot, perque el que més ens agra són les sorpreses i que  tots hens heu passem super be. Les entrades per al sopar están a la venta per un preu simbolic de 6 € a la sacristia i al despatx parròquial.

Anima’t que t’esperem!

GUATEMALA: PROMOCIÓ SOCIAL DONES RURALS

Al front del projecte: Sra. Martha Arauz

El projecte es realitzarà a Guatemala. En el departament del Petén. El Vicariat apostòlic del Peten ha treballat des de fa molts anys en els treballs socials a través de la Pastoral Social de la Salut, de la terra, de la dona i dels drets humans responent sempre a les necessitats de les comunitats en una regió molt marginada per l’estat. El 67% dels guatemalencs viuen en extrema pobresa i uns 42.000 xiquets menors de cinc anys moren anualment.

El projecte que assumim és un projecte essencialment formatiu que pretén contribuir al procés i desenvolupament integral de les dones indígenes i camperoles de 9 municipis del departament del Petén. Cal enfortir l’organització de les dones la capacitat i formació de les seues dirigents i fer possible que participen en el desenvolupament de les seues comunitats.

Les 51 dones dirigents rebran capacitació en educació popular i assessorament de grups i 20 secretàries i administradores seran capacitades en informàtica bàsica. Amb la participació dels 17 grups de dones organitzats en totes les parròquies s’elaborarà el pla estratègic de la pastoral de la dona del Vicariat de Petén. Aquest projecte formarà a les dones que aniran després pel vicariat formant i educant a les dones rurals.

Les beneficiàries del projecte són dones que rurals, indígenes i camperoles que, majoritàriament, són analfabetes, es casen molt joves i pateixen violència física i psicològica conseqüència de l’alcohol i masclisme dels homes.

El projecte és de 39.930 €