Celebració dia del malalt

Dia-del-malalt-vl

El passat diumenge 3 de juny, festa de la Santíssima Trinitat, vam celebrar en la nostra parròquia el Dia del Malalt. Aquest és el tercer any que ho fem així, una vegada ha acabat el temps de Pasqua i amb la mirada posada en el dia del Corpus Christi.

Unes setmanes abans es van fer unes reunions prèvies tant amb la responsable del grup parroquial de Pastoral de la Salut, Elena Escot, com amb les visitadores de malalts, que amb la seua activitat intenten ajudar a aquelles persones que, per edat i/o malaltia, esperen de vegades tan sols qui les escolte o els regale un ratet de companyia.

Es va convidar els malalts i les seues famílies a compartir amb la resta de la parròquia l’Eucaristia, que va variar el seu horari per tal d’adaptar-se millor a les necessitats dels seus protagonistes.

A les 10 del matí estaven convocats a la porta de la parròquia els joves de catequesi de confirmació voluntaris per anar a per persones amb cadira de rodes així com alguns conductors que oferiren el seu cotxe per dur aquelles persones que ho necessitaren.

Uns minuts després de les onze del matí donava començament la missa, en la que al voltant de 80 malalts reberen el sagrament de l’ unció de malalts, que ajuda a dur endavant la malaltia amb la força que ens dona Jesús. Mossèn Emili  va diferenciar aquesta unció de malalts de la que es fa com a viàtic per a preparar l’encontre amb el Pare.

La celebració va ser amenitzada amb cants per un grup de monitors Juniors, catequistes i va finalitzar amb el Cant de Canals al seu Patró, l’himne a Sant Antoni.

La Parròquia va obsequiar als malalts assistents i als que no van poder estar presents amb pa beneït, que s’encarregaren de distribuir les visitadores.

Cal animar este grup de persones a continuar endavant amb el seu servici. Que aquestes visites en nom de la parròquia vagen augmentant dia a dia i no quede cap malalt en cap carrer sense una paraula, una mirada o unes mans que li agafen les seues.

Fes clic per a veure les fotos