Cloenda del curs de catequesi d´infància de segon

final-de-curs-cate-segon

Després d´un curs ple d´activitats, arriba a la fi la catequesi d´infància de segon aquest disabte 24 de maig. Pareixia ahir quan els xiquets, amb el grup de catequistes, començarem amb il·lusió un nou any de formació cristiana. Un any que anava a endinsar-los un poc més en les ensenyances que ens aporta viure prop de Jesús.

L´iniciarem amb el reconeixement de l´Esglèsia com a element d´unitat dels cristians, passant per la parábola dels talents i el compliment dels Manaments, reflexe de que ens sentim cristians i volem ser-ho en tots els àmbits en els que ens moguem. Vingué Nadal, amb el seu corresponent Advent com a preparació d´aquesta Festa, i el Festival de Nadalenques, en que tots els xiquets van poder participar en una activitat conjunta amb els Júniors que ens representava el naixement de Jesús. A continuació, celebràrem una xocolatà al tornar de les vacances i començarem unes semanes dedicades a l´enteniment de l´Eucaristia, sagrament per al que els xiquets han estat preparant-se. Hem intentat transmetre que no es tracta d´un rite puntual que el celebren una vegada en la vida, sino que en la seua celebració sentim la Paraula de Déu per aplicar les seues ensenyances a la vida quotidiana i rebem a Jesús com a símbol d´unitat entre cristians.

Celebràrem el Berenar de la fam amb Mans Unides, iniciarem la Quaresma i la Pasqua i tingué lloc la Festa del Perdó, el sagrament previ al de l´Eucaristia en que els xiquets feren examen de conciència i descobriren la necessitat del perdó en la vida dels cristians. Per acabar, tractarem la manera d´orar, perquè Jesús, com amic dels xiquets, i dels majors, no està lluny, sinó ben prop de les seues vivències.

I així des del 22 d´abril al 19 de maig anaren combregant tots els xiquets distribuits per col·legis. Des d´aquesta sede volem agraïr les bones vesprades que hem pogut compartir amb els vostres fills durant tot l´any i confiem en que el propòsit amb el que vam iniciar el curs en Octubre es conseguixca: que aquests xiquets, al llarg de la seua vida i acompanyats per les seues famílies, continuen profunditzant en el camí cristià al que un dia van ser cridats.