Cloenda del curs de Confirmació

entrada-confirmacións-2012

Aquest cap de setmana que hem passat ha segut l’últim per al grup de confirmació. Mentre divendres a l’hora de sempre, els joves de primer curs preparaven un detallet de comiat per als joves de segon any i feien el comiat formal del grup i catequites, per als joves de segon curs començava un cap de setmana frenètic de preparació per al dia de la confirmació.

El divendres per grups, van tindre la confessió general, que Mossèn Emili havia preparat amb l’ajuda d’altres rectors de parròquies veïnes. Després d’açó, va començar l’assaig per a la celebració de diumenge. El nerviosisme i la joventut dels que assajaven, va fer que s’allargara una miqueta fins que tot va quedar en orde i com devia de ser per al dia senyalat.

El dissabte per la nit tots els confirmants i els seus companys de primer curs, també van participar del Via Lucis, en companyia dels catequistes i la resta de membres de la parròquia. Cada un dels grups s’havia preparat una acció de gracies on expresaven que han significat aquestos dos anys de catequesis al seu grup. En general, en cada un dels escrits, que van llegir a les 14 estacions preparades, els joves van donar gràcies per l’amistat sorgida entre ells, pel retrobament amb Déu i per l’acolliment de la nostra parròquia. Aquesta participació dels joves en el Via Lucis li dona a l’acte un caràcter més bulliciós, més jovial i alegre, en el que es pretén que participen com a parroquians en els actes que es preparen.

I per fi diumenge, 27 de maig, va arribar. El Gran dia!!. Un dia important, que recordaran els 71 confirmants sempre. Per a aquest dia de gran importància han acudit tots, puntualment, vestits amb les seues millors gales, acompanyats dels seus familiars i amics, a la celebració de les confirmacions de 2.012 en l’Eucaristia de les 12.

L’Eucaristia ha estat celebrada per el Vicari Episcopal Mossèn Javier Llopis, el nostre Mossèn Emili Úbeda, i el pare Doriam. Ha estat una celebració solemne, per la seua importància, on 71 joves han estat els protagonistes, i han participat acompanyats dels seus catequistes de tota la eucaristia. Han participat amb un comportament digne de l’acte, i ajudant a fer-la més emotiva, amb la seua participació. També hem celebrat en aquesta eucaristia el 23 aniversari de l’Ordenació de Mossèn Javier i Mossèn Emili.

Per a finalitzar a la foto de grup, on el gran ramellet de jovenets i jovenetes ocupaven tot l’altar major, s’ha omplit la nostra parròquia d’alegria i rialles cridaneres pròpies de la joventut que inundava l’Església, i la celebració del dia. Ja tenim a tots confirmats, i ara esperem que la gràcia de Déu els estimule a ser cristians de profit, que participen molt més de la vida que la nostra parròquia els ofereix, posant a l’abast de la nostra parròquia els dons que Déu els ha regalat a cadascun d’ells.

Fes clic per a veure les fotos del Vialucis.

Fes clic per a veure les fotos de les confirmacions