Confirmacions


Avui, dia de Pentecostes, els nostres joves confirmants, han reafirmat la seua fe cristiana desprès de dos anys de preparació i catequesis, i inundats per l’Esperit Sant, han dit si, sóc cristià, el mateix que el dia del seu bateig.

El divendres van tindre la confessió general, de mans Mossèn Emili,i després l’assaig per a la celebració de diumenge. El nerviosisme i la joventut dels que assajaven, va fer que s’allargara una miqueta fins que tot va quedar en orde i com devia de ser per al dia senyalat.

Ha estat un cap de setmana replet d’activitats per als confirmants, i per als seus companys de primer curs que els han acompanyat en alguns actes. I per fi hui diumenge, 19 de maig, ha arribat. El Gran dia!!. Per a aquest dia de gran importància han acudit tots, puntualment, vestits amb les seus millors vestits, acompanyats dels seus familiars i amics, a la celebració de les confirmacions de 2.013 en l’Eucaristia de les 12.

L’Eucaristia ha estat celebrada per el Vicari Episcopal Mossèn Javier Llopis, el nostre Mossèn Emili Úbeda, amb l’ajuda de Jordi. Ha estat una celebració solemne, per la seua importància, on el joves han estat els protagonistes, i han participat acompanyats dels seus catequistes de tota la eucaristia. A l’homilia, Mossèn Javier, els ha parlat de la continuïtat parroquial, i dels dons que a cada un de nosaltres, i també a d’ells, ens ha regalat Déu, que els tenim que descobrir i que hem de saber aportar amb gratuïtat a la resta de essers humans, i com no, també a la parròquia.

Per a finalitzar, els seus companys de primer curs els han fet entrega d’un regalet per a que recorden tot alló que han experimentat al llarg d’aquestos dos anys, i com no, la foto de grup, on el gran ramellet de jovenets i jovenetes ocupaven tot l’altar major, i que ha omplit la nostra parròquia d’alegria i rialles cridaneres pròpies de la joventut que inundava l’Església, i la celebració del dia. Ja tenim a tots confirmats, ara esperem que l’Esperit Sant els estimule a ser cristians de profit, que participen molt més de la vida que la nostra parròquia els ofereix, posant a l’abast de tots, eixos dons que Déu els ha regalat a cadascun d’ells.