Dia Juniors en Canals


Canals, el centre Juniors Tau, ja ha acabat aquest curs, i per a acomiadr-nos com cal fins al campament, ho em celebrat de la millor manera que em pogut. Tots, xiquets, monitors, educadors, i comptant amb la col·laboració dels pares, aquest dissabte 18 de maig, vam dur terme una dinàmica en la qual, dividits en grups i fent el que s’ens indicava, vam poder conèixer i imatginar com els xiquets de Togo, viuen dia a dia un campament Junior.

Sense dubte, aquells que ja han viscut un campament Junior, van poder comprovar que són experiències molt distintes, ja que els seus recursos no els permeten fer un campament com els nostres, per això hi ha que lluitar. Sols demanem justicia.

En les proves, teniem que rentar-nos les dents com ells ho fan, però no comptavem amb un raspall de dents com els que nosaltres utilitzem; amb alguns ingredients, teniem que aconseguir més o menys els que ells desdejunen cada dia; en una altra prova, se’ns demanava intercanviar-nos la roba entre nosaltres ja que ells no compten amb tanta roba i la tenen que compartir; també vam fer carreres ja que ells, el primer que fan en alçar-se és deport; i aprenguerem que ells sols mengen amb la ma dreta i vam comprovar que nosaltres podiem fer-ho. Aquestes eren algunes de les proves que vam haver de superar i d’aquesta manera, vam poder veure que és el que s’hi fa un dia qualsevol en el campament de Togo.

Per últim, els xiquets de Togo, en acabar-se el dia, se’n van a dormir i nosaltres, en aquesta última prova, vam  gaudir d’un video en el qual aparèixen educadors d’altres centres que voluntàriament han decidit ajudar i fer unes vacances més divertides per als xiquets de Togo. Açò ens va ajudar a valorar un poc més tot el que tenim i ens va donar forces per a ajudar a que aquestos xiquets, per a que pugen tenir un campament el més paregut possible al nostre.

Després d’aquest matí vam dinar, i tot seguit, vam començar un altre joc en el qual s’enfrontaven xiquets dividits en grups comptant amb el grup de les mares i pares. Aquest va ser un joc en el qual tenien que contestar preguntes o fer alguna prova. Mentre tots jugavem, vam montar una paradeta en la qual es venien cosetes fetes pels educadors i monitors amb l’objectiu d’enviar tots els diners obtinguts a Togo. Va ser un èxit!

Vam finalitzar el dia, com cada dissabte, en l’Eucaristia. Va ser un acomiadament especial tant per als xiquets d’Infància (als quals convidem per a que al proper curs visquen l’experiència de ser Junior) com per als xiquets dels Juniors.

Sols cal recordar, que ens veiem els pares, mares, educadors i monitors el proper divendres 31 de maig per a la reunió del campament.

VOS ESPEREM A TOTS ELS XIQUETS EN EL CAMPAMENT!!!BONES VANCANCES!!!