EXCURSIÓ A LA NEU (1r i 2n d’ESO): JAVALAMBRE


El passat 13 de març, els alumnes de 1r Cicle d’ESO van recuperar una de les activitats que més agraden en el curs que es faça: el Viatge a la Neu. Ja feia set anys que aquesta activitat no es duia a terme en l’ESO, però des del departament d’Educació Física s’ha pensat per a enguany tornar a fer-la intentat a la mateixa vegada que l’impacte en l’economia de les famílies fora el mínim.

Finalment, es va optar per anar i tornar en el dia a l’Estació d’Esquí de Javalambre (Terol), i per les cares dels alumnes tant en els dies previs com en la jornada d’esquí que passaren, podríem dir que l’excursió ha sigut tot un èxit.

I això que els començaments no van ser molt esperançadors. En principi l’activitat estava prevista per al dia 28 de febrer, però la climatologia ho va impedir. Els forts vents i l’amenaça de fortes nevades ens obligaren a ajornar l’eixida per a un altre dia, previ avís unes hores abans de la pròpia estació d’esquí.

Però a la segona ho vam aconseguir, i el dia 13 gaudiren d’una jornada de neu perfecta. En menys de huit hores vam poder observar tot el ventall de possibilitats que ens pot oferir l’oratge: boira, neu, sol, pluja… Així i tot, aquests canvis de temps no impediren que els alumnes s’ho “passaren bomba” i acompliren sobradament els dos objectius principals d’aquesta activitat: passar un dia en la natura practicant esport i conviure amb alumnes de la pròpia classe i d’altres col·legis.

Gràcies a Déu, no vam tindre que lamentar cap accident, ni lleu ni greu, i tant les hores de classes d’esquí com les d’esplai van transcórrer entre rialles i algun que altre descens més típic de “los Fernández Ochoa” que d’un alumne del Sant Antoni Abat.

En conclusió, una experiència molt agradable en un entorn molt diferent al nostre, en bona companyia i amb la sort d’haver tornat tots amb moltes experiències noves que contar. Repetirem!