Festival de la cançó Juniors


El passat diumenge 3 de març, va tindre lloc el XXVII Festival de la Cançó Juniors de la Vicaria VI Zona Interior a la Font de la Figuera. Cada centre de la zona participava amb una cançó amb lletra i melodia inèdita composada per ells mateixos, però tots tenien com a base el lema de la Campanya d’aquest any: “Aniràs on jo t’envie” (Jer 1,7). A l’arribar ens vàrem trobar amb els nostres companys Juniors dels Centres de la Zona: Èxode (L’Alcudia de Crespins), Corimbo (Xàtiva), San Gil (Enguera), Axenia (Ayora) i, com no, el centre amfitrió Ara i Ací (la Font de la Figuera). Després d’esmorzar xocolate i coques que havien preparat veïns de la Font, i de fer alguna dansa per a baixar el xocolate, ens vàrem dirigir al teatre “Juan de Juanes” per al festival.

A l’arribar allí ens trobàrem en mig d’un ball de màscares, 700 anys enrere a un palau de la Font de la Figuera, on una dama anomenada Mala Figuera va furtar un cofre amb un tresor molt important. Després de que la resta de nobles la perseguiren, varen aconseguir recuperar-lo, però va quedar abandonat molts anys. Ningú el recordava ja fins que, un dia, un grup de xiquetes jugant jugant se’l van trobar. Al obrir-lo van trobar un tresor major del que es podien imaginar: la panyoleta del que seria el seu nou Centre Juniors. També es va fer un homenatge a Merxe, la seua cap de centre, pels seus anys al moviment i, especialment, pel 25 aniversari del Centre Ara i Ací.

Respecte als resultats del festival… Vam tornar a casa amb un 3r premi que després de tants anys ens sabia a primer!!! El 2n premi va ser per al centre San Gil d’Enguera i el primer per al centre Corimbo de Xàtiva. La més sincera enhorabona als 3 centres, però en especial als xiquets del nostre Centre, que van vore recompensada les seues hores d’assaig.

Ara sols ens queda no oblidar mai que “Anirem per on ell ens envie, caminant sense mirar enrere. El nostre dia a dia serà l’esperança d’aquells als que ensenyarem. Moments tristos i algun somriure, ja et diguem nosaltres que ens trobarem. Al llarg d’aquest camí que als nostres xiquets els ensenyarem”.