Fi de curs a Roma


Per fi… hem anat… i hem tornat!

El passat 14 d’abril iniciàvem un dels nostres somnis quan vam començar el curs, el viatge de final de curs, de final d’etapa… del final de l’estada al nostre col·legi. Quines ganes i quina il·lusió alimentades durant mesos, inclús anys. I quina experiència! què bé ens ho hem passat! quines sensacions! quins records!

Comencem ara de bo. Som els alumnes de quart d’ESO del Col·legi Parroquial Sant Antoni, Abat, de Canals, i des del passat 14 fins el 19 d’abril hem estat a Roma de viatge de final de curs i de final d’etapa, viatge programat i treballat, i molt esperat, des d’octubre.

El viatge ha sigut completíssim en tots els aspectes.

L’aspecte cultural i d’aprenentatge perfecte, hem visitat tot el que es pot visitar en tan pocs dies i hem pogut veure i gaudir in situ edificis, obres d’art, carrers, places i llocs emblemàtics que o bé coneixíem per fotos, reportatges de televisió, pel·lícules o bé han format part del temari de classe, la qual cosa ens ha causat alegria i satisfacció i la sensació de saber en reconèixer molts d’ells.

I l’aspecte lúdic, millor impossible! Ens ho hem passat d’allò més bé, companyonia, convivència, somriures, rialles…

No podem deixar d’assenyalar el luxe que ens ha suposat assistir a l’audiència del Papa Francesc I a la plaça del Vaticà, quina emoció quan vam escoltar la salutació personal que va fer al nostre col·legi, alumnes i professores. Va sonar superbonic.

I tampoc la visita a la tomba de Calixte III pel que ens toca.

I el dia 20 va començar la segona etapa del viatge… els records… que seran per a sempre.