II Assemblea de l’Accio Catolica General


Amb el lema Cridats i enviats a evangelitzar “… també jo vos envie” Jn 20.21. Hem celebrat la II Assemblea de l’Acció Catòlica General, a Madrid, els dies de l’1 al 4 d’agost.

Ens hem reunit més de sis-cents militants: 120 nens, 125 joves, 300 adults i 40 consiliaris, procedents de 44 diòcesis de l’Església espanyola.

Hem estat acompanyats per S.E.R.D. Carlos Manuel Escribano Subías, Bisbe de Terol i Albarrasí i Bisbe Consiliari de l’Acció Catòlica. Van participar també en l’Assemblea E.R.S.D. Antonio María Rouco Varela que va presidir l’acte d’obertura i la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de l’Almudena; E.R.S.D. Carlos Osoro Sierra, Arquebisbe de València i President de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar; E.R.S.D. Braulio Rodríguez Plaza, Arquebisbe de Toledo; E.R.S.D. Manuel Ureña Pastor, Arquebisbe de Saragossa; E.S.R.D. Joaquín M. López d’Andujar i Cánovas del Castillo, Bisbe de Getafe; E.S.R.D. Juan Antonio Reig Plá, Bisbe d’Alcalá d’Henares; E.S.R.D. Santiago Gómez Sierra, Bisbe Auxiliar de Sevilla i E.R.S.D. Elías Yanes Álvarez, Arquebisbe emèrit de Saragossa. També ens han acompanyat D. Antonio Cartagena Director de l’CEAS; D. Ricardo Loy Fusta, Secretari de l’ACE; D. Rafael Serrano Castro, secretari general de Mans Unides; D. Ricardo Ibarra Roca, President del Consell de la Joventut d’Espanya i membres de les comissions permanents de les associacions germanes de JEC, JOC i HOAC.

L’Assemblea ha comptat per a la reflexió amb l’aportació de E.R.S.D. Rino Salvatore Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, que ens va instar a proposar al món d’avui la radicalitat de la fe, tornant els ulls i el cor a l’essencial de la vida, col·locant en el centre la persona de Jesucrist. “El característic de l’ACG és que té xiquets, joves i adults, com a les famílies, com a les parròquies. Per això l’ACG ha de portar a les parròquies on estigua aquest esperit missioner col·laborant en la doble tasca de fer de la parròquia una comunitat viva, i viva perquè comprèn que és missionera i evangelitzadora “. “Crec en la capacitat de l’ACG de fer que el laïcat catòlic assumisca el paper que li correspon a un laic, sense clericalització.