Jornada a València


El dia 8 de maig, els alumnes de quart d’Educació Primària realitzàrem una excursió en tren a València on gaudirem d’una representació teatral i de llocs emblemàtics del centre històric de la ciutat.

Assistírem a la Sala Escalante per veure l’obra de teatre anomenada “El príncipe feliz”, una versió adaptada del clàssic d’Óscar Wilde on vam conèixer la història de l’estàtua d’un príncep i d’una oroneta que decideix quedar-se amb ell per ajudar-lo. De la representació els alumnes destacaren la cuidada estètica amb l’ús de llums i ombres, projeccions i veus en off i els valors de la generositat, l’amor i l’amistat entre els protagonistes.

A continuació, realitzàrem un itinerari pel centre històric de València destacant alguns monuments amb els seus elements arquitectònics estudiats a l’aula, com per exemple: l’Estació del Nord, on destacàrem els mosaics, la Plaça de Bous, que mostra semblança amb el Coliseu romà, la Plaça de la Verge, la Catedral, el Micalet, el Portal de la Valldigna que inclou un retaule on apareix el rei Jaume I, l’Ajuntament i les Torres dels Serrans, clar exemple de construcció defensiva d’estil gòtic.