Monsenyor Enrique Benavent rep el nomenament de bisbe de Tortosa


VALÈNCIA, 17 MAIG. (AVAN). – El bisbe auxiliar de València, monsenyor Enrique Benavent Vidal, ha fet públic el nomenament com a bisbe de la diòcesi de Tortosa per part del papa Francisco, ha assegurat que acull aquesta designació “amb dues paraules des del cor, gràcies i perdó “.

A les 12 del migdia, després de l’oració al Palau Arquebisbal del Regina Coeli, l’arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro, ha llegit davant la cúria diocesana i el personal de l’Arquebisbat, al Saló del Tron, la comunicació de la Santa Seu amb la designació de monsenyor Benavent al capdavant de la diòcesi tortosina, de la qual prendrà possessió el pròxim 13 de juliol, segons ha anunciat el prelat al final de l’acte.

Després fer-se pública la seua designació el ja bisbe electe de Tortosa, que ha rebut una perllongada ovació pels assistents, ha volgut “donar les gràcies al Senyor per tot el que m’ha regalat a la vida, el que jo sóc m’ho ha regalat el Senyor per la meua família i per mitjà de l’Església “.

Monsenyor Benavent també ha donat les gràcies “a tots els arquebisbes que he conegut a la diòcesi durant aquests anys en què he treballat, ajudant al cardenal Agustín García-Gasco i, en els últims quatre anys, l’actual Arquebisbe, monsenyor Carlos Osoro, amb els quals he intentat viure el meu ministeri episcopal amb esperit de comunió i col·laboració sincera “.

A més el prelat ha volgut “demanar perdó perquè no fem les coses com hem de fer i, segurament, en la meua vida cristiana, sacerdotal i episcopal hi haurà hagut moments en què hauré pogut fer les coses millor, que hauria d’haver estat més disponible o hauria haver servit amb més alegria, això forma part de la nostra vida però també si en aquests anys he tingut alguna fallada us demano que el disculpeu i que em perdoneu “.

D’altra banda, “la meva acceptació d’aquest nomenament vol ser una resposta d’amor al Senyor”, ha expressat monsenyor Benavent, que ha precisat que, en aquest sentit la seva designació és també “una crida a que segueixi al Senyor, igual que Ell li va demanar a Pere que li seguís, que em porta a deixar la meva terra i la meva diòcesi de tota la vida com una expropiació “.

Després de pronunciar aquestes paraules, el bisbe electe de Tortosa ha llegit una salutació a la seva nova diòcesi i que ha estat rebut, amb un aplaudiment per part dels presents al Saló del Tron del Palau Arquebisbal.

Per la seua banda, l’arquebisbe de València ha assenyalat que per a ell aquest nomenament ha suposat “una alegria, perquè un fill de l’Església a València es va per ser pastor de Tortosa, però també és una pèrdua perquè en aquests anys he treballat amb ell i m’ha ajudat molt en una diòcesi que jo desconeixia “.

Així mateix, monsenyor Osoro ha subratllat que la marxa de “senyor Enrique és una pèrdua també per la Facultat de Teologia de València, que perd a un gran professor amb un cap molt ben moblat, i una pèrdua per a tots nosaltres”, tot i que ha confessat que “vull pensar que quan regales el millor que tens, el Senyor també et fa regals abundants”

Finalment, l’Arquebisbe, abans de fondre en una abraçada amb monsenyor Benavent, li ha agraït “tot el que has treballat i servit en aquesta Església, on no has viscut per tu mateix sinó que has posat el que sabies i tenies a disposició tots nosaltres “i li ha dit que” aquesta segueix sent la teua casa, la teua terra, estem a prop i ací segueixes tenint a la teua gent que et volem de veritat “.

(Fotos: A. Sáiz/AVAN)
(Vídeo: Imágenes y Edición de Samuel Martos y Esther Alcalá)