P.Q.P.I: Pràctiques en empreses


Com ja va sent normal tots els anys, els alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial (P.Q.P.I) de Reprografia i Disseny Gràfic del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat, estan realitzant la seva corresponent formació en centres de treball en les diferents empreses adscrites al conveni de col·laboració. Aquestes pràctiques estan dirigides a alumnes de entre 15 i 21 anys del curs 2012-2013. La durada de les mateixes és d’un total de 150 hores, en les quals els alumnes estan en contacte amb totes i cadascuna de les tasques pròpies del seu lloc de treball. Tenint en compte que es tracta d’un curs de reprografia i disseny gràfic, les empreses estan totalment relacionades amb el món gràfic, i per tant les tasques a exercir estan dins de l’ampli ventall de la família de les arts gràfiques, que ocupen des del disseny per ordinador, el retoc fotogràfic, impressió de samarretes, l’edició de catàlegs, creació d’etiquetes, l’atenció al públic o el maneig de màquines fotocopiadores entre moltes altres.

L’estudi fotogràfic “Enric Rodríguez”, l’empresa de publicitat comercial “Pelucón Publicity”, “Gráfiques Maral” y “Aplicaciones de la luz y el color” de Ricardo Andrés han estat les empreses que han col·laborat aquest any amb molt bons resultats a les dos bandes. Pel costat dels alumnes, perquè han pogut estar en contacte directe amb el món laboral atenent qualsevol tipus de tasca del seu lloc de treball i mirant d’enfront  la realitat laboral actual, i per l’altre, l’empresari que ha tingut l’ajuda de gent jove, formada i amb ganes de treballar.

Aprofitant l’ocasió, la Titularitat, l’equip directiu i el professorat volem agrair a les empreses la  seua col·laboració, ja que sense elles els alumnes no podrien conèixer com són les tasques diàries que es realitzen dins del món laboral per completar així la seua formació.