Panyoletes i Crismons

Panyoletes i crismons vl

Panyoletes i crismons vl

El passat dissabte 16 de Febrer els xiquets de Pacte i d’Identitat I dels Juniors realitzaven els Rites corresponents a cada etapa. Per a explicar-los un poc el compromís que anaven a adquirir amb aquestos Rites, els monitors i educadors van preparar una activitat per al dissabte de matí anomenada “Escola de superherois”.  Els xiquets es van matricular a una escola dirigida per uns superherois peculiars: Superdolciua, Superchaquetaplateada y esposa, SuperPauliwer, Superelasticgirl, Superxispeta, Superchef i Superrockera. Van sorprendre a tots amb la seua vestimenta, però van explicar que totes les setmanes formen part del seu uniforme la panyoleta i el crismó. Els superherois s’encarregaven de comprovar que passaven totes les proves (punteria, velocitat, creativitat, bon gust…) per a poder donar-los al acabar la “S” de Superheroi. Finalment, i després de una xicoteta revolució per part dels superherois (que no volien que els xiquets aprovaren) i de fer un jurament amb els principis de vida Juniors com a base, van passar tots amb molt bona nota!

Després de dinar tots junts, xiquets, monitors, educadors i els seminaristes que aquest cap de setmana ens van acompanyar i van compartir amb nosaltres la seua experiència, per la vesprada, com cada dissabte, celebrarem l’eucaristia juntament amb infància, però aquesta era especial.

Els xiquets de Pacte celebraren el Rite de Pacte d’Equip, corresponent així, com a cristians, a la crida de Deu per a formar part d’aquest gran moviment que és el Junior i comprometent-se a viure aquesta experiència en equip, junts i sent amics de Jesús. Com a signe del Pacte d’Equip cada xiquet va rebre el Crismó, en el que tenen dues coses que ens recorden a Jesús: les lletres P i X, que ens recorden el seu nom; i la flama encesa que ens recorda que Jesús és la llum que il·lumina el nostre caminar. També tenim l’orla per a recordar amb això que som part del Poble de Déu i que son un equip.

A la seua vegada, els xiquets d’Identitat I, celebraren el Rite de la imposició de la panyoleta, amb la qual ens identifiquem al nostre centre i a la nostra comunitat, i també a Juniors MD. En la Imposició de la Panyoleta, els xiquets es comprometeren a viure segons els Principis de Vida Junior, sent el primer d’ells “Ser comprensiu amb els demés i exigent amb mi mateix” La nostra panyoleta està formada pel color verd, com a símbol de l’esperança; el roig, com a símbol de l’amor; i el blanc, per la puresa.

De part de tots els monitors, educadors i de part de tota la Parròquia, donar l’enhorabona a tots els xiquets que han celebrat aquestos Rites i que han acceptat tots els compromisos.

 Aquesta experiència… acaba de començar!!!!