SEGUINT EL CALENDARI… HUI PRIMER D’ESO.


El passat divendres 21de març, els alumnes de primer d’ESO vam assistir a una celebració eucarística que havíem estat preparant des de Tutoria.

A les nou del matí vam baixar a la capella on ens esperava Don Víctor i d’una manera relaxada i  tranquil·la va començar l’eucaristia.

Una eucaristia bonica i especial perquè com era per a nosaltres devíem ajudar i col·laborar; així vam fer una monició d’entrada i una altra d’eixida, les peticions, l’ofrena, vam llegir les lectures, vam cantar…

Com a mostra de la nostra celebració adjuntem les fotos, l’ofrena dels mandales i la monició final.

OFRENA DELS MANDALES:

Senyor, t’oferim aquests mandales que hem fet en classe.

Els mandales són obres que pretenen acostar-nos a Déu i solen trobar-se a les vidrieres dels temples. Tots els seus elements que són formes geomètriques i colors tenen un significat i així es poden crear missatges, expressar desitjos, propòsits de millorar, dir coses bones i agradables…

El mandala blau representa l’amistat i la unió.

El mandala groc representa l’ajuda dels uns als altres i l’esforç.

El mandala platejat significa que hem d’aprofitar la vida i viure els seus bons moments.

El mandala blanc representa l’amistat i l’amor.

El mandala daurat ens intenta explicar que s’ha de tenir molta paciència i vitalitat en aquests moments de crisi que estem passant tots.

 MONICIÓ D’EIXIDA. ACCIÓ DE GRÀCIES:

Per a finalitzar volem donar gràcies a Déu per haver-nos permès gaudir d’aquesta celebració que ha sigut molt especial per a nosaltres perquè l’hem treballada molt i entre tots i esperem que ens ajude a saber que devem ser bons companys, ajudar als necessitats i créixer fent el bé. Aquesta celebració i la seua preparació han sigut un pas més en el nostre camí  de primer d’ESO, un camí difícil, però molt motivador i esperançador.